KANADA İÇİN VİZE ALMA YOLLARI

KANADA İÇİN VİZE ALMA YOLLARI

Kanada’ya turist vizesi veya öğrenci vizesi almak isteyenlerin vize başvurusu yaparken dikat etmesi gereken konuları sizin için derlemeye çalıştık. Ayrıntıları okumak için yazımızın devamına bakınız…

Kanada’ya turist vizesi veya öğrenci vizesi almak isteyenlerin vize için başvurularindan itibaren en az on gün bekledikleri ve iş yoğunluğu nedeni ile vizeler gecikmeli alınmakta.

Başvurunuzun geçerli olması için ve vizenizi zamanında almanız için şu konulara özen gösteriniz.

– Vize başvuru formu çok dikkatli yazılmalı.
– Bazı acentalar, uçak bilet satış gibi, çoğunlukla formları hatalı yazmaktadırlar. Bu nedenle vize danışmanlarına bu tür önemli formlar yazdırılabilir.
– Daha önce vize alanların bir sonraki vize alma garantisi yoktur. Vize verme koşulları zaman içinde değişebilir.
– Banka hesap işleyişinin sürekliliğine bakılır.
– En az altı aylık banka hesabı gereklidir. Bu hesapta size ait olan para hareketleri görülmelidir.
– Vize başvurusundan bir kaç gün önce banka hesabına eklenen para “borç veya kredi alınmış” şeklinde yorumlanabilir. Ayrıca hesaba kısa süre içinde girilmiş para vize almak için yanıltma olarak sayılabilir.
– Kanada’dan geri dönüleceğine dair yazılacak niyet mektubu çok dikkatli, vize görevlisini ikna edecek şekilde yazılmalidir ki bu niyet mektubu ile vize alma şansı arttırılabilir. Düzgün Ingilizce ile yazılmalı/yazdırılmalıdır.
– Kanada’daki akraba/tanıdık orada kalınacak düşüncesi verebilir, bu nedenle davetiyenin de içeriği çok dikkatli yazılmalıdır.
– Vize isteme her zaman mümkündür, belli zamanla değildir.
– Konsolosluk, vize yetkilisi ile telefon ile görüşme mümkün değildir, ancak sizi gerekirse karşılıklı görüşmeye çağırabilirler ki bunda da sizden ek bilgiler, veya kendilerini ikna edebileceğiniz konuşma yapmanızı isterler.
– Vize reddinin nedeni mutlaka başvuru yapana açıklanır.
– Konsolosluğun iş yerinize, bankanıza telefon etme, kişisel bilgilerinizi isteme yetkileri vardır.

Dikkat: Bu bilgiler yazının yayınlandığı tarih için geçerlidir. Son bilgileri ilgili elçilik veya konsolosluk yetkililerinden edinmeniz gerekmektedir…

2 Yorum
  1. 25 Mayıs 2009
  2. 13 Şubat 2015